dinsdag 8 juli 2014

Broccolitaart

Vandaag zo'n dag dat ik pas kwart voor 7 's-avonds thuiskom van werk. Dan is het wel handig om iets in de oven voor te bereiden. De broccolitaart kun je natuurlijk makkelijk 's-morgens of eventueel een avond van te voren in de ijskast klaar zetten.

Ingrediënten



  • De Rit hartige quiche mix (maar een ander merk kan vast ook) www.adriefranken.nl
  • 500 g broccoli (alleen de roosjes gebruiken)
  • klein bakje cherry tomaten (gehalveerd)
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 4 eieren + 1 eidooier (voor het bestrijken)
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tl oregano
  • Peper en zout



Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).


Bereid de quiche mix volgens de aanwijzingen op de verpakking.


De broccoli beetgaar koken in ongeveer 7 minuten.


Meng 4 eieren met de crème fraîche. Voeg peper en zout naar smaak toe.


Bekleed een bakvorm met het deeg, prik gaatjes in de bodem en bestrijk de randen met eigeel. Verdeel de tomaten en de broccoli en een ui over de bodem en bestrooi deze met oregano en nog wat peper en zout.


Verdeel het eiermengsel over de groente en voeg stukjes mozzarella toe.


Bak de hartige taart in 45 minuten goudbruin.


Wij hebben de broccolitaart warm gegeten, maar koud zou eventueel ook kunnen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen