dinsdag 15 juli 2014

Kip in mini ovenpannetjes

Ingrediënten

100 g spekreepjes
500 gram kipfilet in blokjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes geperste knoflook
2 blikjes tomatenpuree
2 el. bloem
300 ml rode wijn
wat italiaanse kruiden, peper, zout, olijfolie
ingrediënten


Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.


Bereiding

pan met alle ingrediënten
Verhit olijfolie in koekenpan. Bak je spekreepjes uit. En voeg daarna de kipfilet toe en bak dit bruin aan. Daarna ui en knoflook toevoegen en even meebakken.
Tomatenpuree en bloem toevoegen en doorroeren. Na 1 à 2 minuten de wijn al roerende toevoegen. Pan van het vuur halen en kruiden naar smaak toevoegen.




Verdeel de kip over 4 mini ovenpannetjes.  Heb je die niet, dan kan een gewone ovenschaal natuurlijk ook. Maar ik vind ze wel heel leuk!


de kip in de ovenpannetjes




Gaar stoven in 30 minuten.













Lekker met bijvoorbeeld courgette ovenschoteltje en aardappelpuree. De aardappelpuree en courgette kun je na 15 minuten bij de kip in mini ovenpannetjes in de oven zetten.


Kip in mini ovenpannetje met aardappelpuree en courgette ovengerecht

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen