maandag 14 juli 2014

Pangasiusfilet met waterkers

Ingrediënten


  • 5 à 6 ons pangasiusfilet (of een andere witvis)

De ingrediënten
  • 200 g garnalen
  • 100 g waterkers
  • 250 g shiitake
  • 400 ml water
  • 1 visbouillonblokje
  • 2 bekertjes zure room
  • 2 bosuitjes
  • citroen
  • bakboter, peper en zout





Voorbereiding

Snij de waterkers klein, laat de wat dikkere steeltjes weg.
Snij de shiitake in stukjes.
Pers een halve citroen uit.
Snipper de bosui fijn.
klein gesneden waterkers





Bereiding

Breng 400 ml water met 1 visbouillontablet aan de kook.
Voeg de pangasius hieraan toe en laat 10 minuutjes koken met deksel op de pan.

Ondertussen in een koekenpan de boter smelten en de bosui glazig bakken.
Voeg de shiitake toe. Voeg peper, zout en 1 eetl. citroensap toe.

de saus
Voeg de zure room en 1,5 dl kookvocht van de pan met pangasius toe. En laat dit 2 minuten doorkoken. Hou de pangasius even apart.

Voeg de garnalen en de waterkers toe en laat dit opwarmen. Eventueel nog wat citroensap toevoegen.


Leg de pangasius op een schaal en giet hier de saus overheen.



het eindresultaat



Lekker met gebakken aardappelen en een salade. Bijvoorbeeld eikenbladsla met mozerella en cherrytomaatjes.

































De geneeskracht van waterkers:  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen