maandag 21 juli 2014

Tuinbonen met tomaten en spek

Ingrediënten

  • 2 kg tuinbonen
  • 2 uien, fijngesneden
  • 3 tomaten, gesneden
  • blikje tomatenpuree
  • 2 ons spekreepjes
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • tijm, peper, peterselie, bieslook
tuinbonen doppen


Bereiding

Dop de tuinbonen. Daar ben je ruim een kwartier mee bezig. Maar ik vind ze zo lekker, het is echt de moeite waard!

Fruit uien en knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de spekjes toe. Een paar weken terug had ik verse spekblokjes. Maar deze keer dus biologische spekreepjes. Als je liever vegetarisch eet, gebruik dan vegetarische spekreepjes.



Bak de spekjes goed uit. Voeg de gedopte tuinbonen toe en verwarm dit even op hoog vuur. 
Voeg tomaten en puree toe. Laat het geheel 20 à 25 minuten sudderen met een deksel op de pan.
eindresultaat


Lekker met gebakken aardappels of aardappelschijfjes uit de oven of aardappelpuree of gekookte aardappels.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen