zondag 10 augustus 2014

Gehaktballen


Ingrediënten voor de gehaktballen
ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • wat takjes fijngesneden peterselie
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 1 ei
  • zout en peper
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 flinke eetlepel mosterd
  • 3 verkruimelde beschuiten
  • flinke scheut ketjap

Overige ingrediënten

  • boter
  • blikje tomatenpuree
  • 4oo ml water
  • 1 vleesbouillonblokje
  • boter

Bereiding

Meng de ingrediënten voor de gehaktballen kneed het gehakt met de hand goed door. Maak er vervolgens 4 ballen van.





Laat een flink wat boter smelten in een braadpan op hoog vuur. Braad hierin de gehaktballen rondom bruin aan. 


Voeg dan de overige ingrediënten toe.

Laat de ballen onder af en toe keren, met het deksel schuin op de pan, in 45 min. op laag vuur gaar worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen